Over Lokaal 150

 Wie zit er voor de klas in Lokaal 150?ivo website

Ik ben Ineke van Oeveren en woon en werk in Hillegom. Mijn specialiteit is de Nederlandse taal. In 1989 voltooide ik mijn studie Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Leiden. Afgelopen jaar volgde ik de opleiding tot NT2-docent in Nijmegen.

Lange tijd werkte ik voor organisaties als directiesecretaresse en communicatieadviseur. Momenteel werk ik met een tekstbureau vanaf huis, ben ik enkele uren per week beoordelaar van spreekexamens van het inburgeringsexamen en geef ik Nederlandse les aan anderstaligen (NT2) en hbo’ers. Dit doe ik in de vorm van maatwerk. Iedereen die de Nederlandse taal beter wil beheersen kan aankloppen bij Lokaal 150.

Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseer ik wat de wensen zijn en waar de hiaten zitten. Vervolgens stel ik heldere doelen en maak ik een lesplan. Stap voor stap boek ik zo met elke leerling een vlotte vooruitgang.

 

Reacties (ex-)studenten:

Marcus: ‘Met de hulp van Ineke heb ik mijn doel, het diploma Staatsexamen NT2 programma II, veel sneller bereikt dan ik gedacht had. Haar lessen zijn doelgericht en plezierig. Bedankt!’